V krajevni skupnosti Lokev je bil mesec december praznično obarvan. Na pobudo prenovljenega Sveta KS Lokev je bilo v ta namen organizirano več dogodkov, ki so popestrili dogajanje v vasi. Vojaški muzej Tabor Lokev je organiziral odmevno predstavitev delovanja teritorialne obrambe z naslovom Od teritorialne obrambe do slovenske vojske 1968-1995, ki je sovpadala z 50. obletnico te ustanove.

Tudi letos je organizator prireditev izvedel 2. otroške delavnice, na katerih so otroci izdelovali božično novoletne okraske. S svojimi izdelki so okrasili dvorano kulturnega doma. Že v prvih dnevih decembra smo v pričakovanju prazničnega vzdušja prižgali luči po vasi.

V ponedeljek, 10.12.2018 je bil organiziran skupni koncert podružnične šole in vrtca Lokev, ter MPZ Tabor Lokev. V otvoritvenem govoru je vaščane in povabljene goste pozdravil novi predsednik KS Lokev Leo Ban. Praznično okrašena dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Proslava je bila dobrodelno obarvana, v dvorani je bila postavljena stojnica z izdelki otrok osnovne šole Lokev. Izkupiček prostovoljnih prispevkov je bil izročen družini deklice s posebnimi potrebami.

V sredo, 19.12.2018 se je dedek mraz kar s kočijo pripeljal v podružnični vrtec Lokev, kjer so ga z odprtimi rokami pričakali najmlajši.

Osrednji decembrski dogodek se je odvijal v soboto, 22.12.2018, ko je bila organizirana zaključna božično novoletna prireditev. KS Lokev in medobčinska Zveza prijateljev mladine Sežana sta organizirali prihod dedka mraza in igrico za otroke« Moj prijatelj dobri mož« v izvedbi gledališke skupine Smejček.

V cerkvi svetega Mihaela v Lokvi je dne, 24.12.2018 potekala Sveta maša polnočnica. Mašo je vodil župnik g. Slavko Obed. V ta namen so v cerkvi na ogled jaslice, ki so jih s pomočjo staršev postavili otroci župnije Lokev.

Zaključna prireditev je potekala v soboto, 29.12.2018. Za ta dogodek so v cerkvi svetega Mihaela na skupnem prednovoletnem koncertu glasove združili cerkveni pevski zbor župnije Lokev v spremljavi Tinkare Kovač na flavti, MPZ Tabor Lokev, ter gostje iz ŽPK Kalina. Na klavirju sta svoji točki predstavila Izak Ban in Sara Čok, Aneja Rože pa je pripravila zanimiv prispevek o zgodovini postavljanja jaslic.

Povedati je potrebno, da so bile vse prireditve odlično obiskovane, ker potrjuje dejstvo, da si vaščani želijo tovrstnih druženj. Organizacijski odbor KS Lokev se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje skupini prostovoljcev, ki so svoj prosti čas namenili pripravi in izvedbi dogodkov.

Reportažo zapisal: Robert Müllner

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja