Da se v okolici gasilskega doma v Lokvi  pripravlja nekaj pomembnega je bilo zadnjih dneh mogoče slutiti  zaradi povečane aktivnosti članov PGD Lokev. Četrtkova čistilna akcija je bila le priprava za sobotno slavnostno prireditev v čast 20 obletnice postavitve temeljnega kamna  novega gasilskega doma v Lokvi in 15 obletnici otvoritve novega gasilskega doma. Pred 20 leti so se na območju kala Pasica, začela prva gradbena dela. Za izvedbo projekta je bilo po besedah pobudnikov izgradnje potrebno veliko truda. Takratno občinsko vodstvo je prisluhnilo  predlogu stroke, da je na tako velikem področju potrebno zgraditi večji gasilski center, ki ga je od samega začetka predlagala lokalna skupnost in predvsem tedanje vodstvo PGD Lokev, ter podprla izgradnjo novega gasilskega doma. V nekaj letih je bil zgrajen moderen objekt,  s katerim danes več kot vzorno upravlja domače prostovoljno gasilsko društvo. 20 let od postavitve temeljnega kamna lahko ugotovimo, da je objekt vzorno vzdrževan in se neprestano dopolnjuje, za kar so v prvi vrsti zaslužni gasilci.   

Zaradi poostrenih varstvenih pogoje, ki so posledica pojava korona virusa je bilo na prireditev povabljeno omejeno število gostov. Na povabilo gostitelja – predsednika društva Simona Fonde, ki je prireditev tudi odprl se je odzval župan občine Sežana g. David Škabar, predsednik Sveta KS Lokev Leo Ban. Oba gosta sta vsak v svojem govoru pozdravila vse prisotne in zaželela gasilcem še veliko delovnih uspehov. Veliko zanimivega je povedal tudi takratni predsednik društva Valter Stopar. Za posebno presenečenje je poskrbel video klic bivšega župana občine Sežana g. Miroslava Kljuna iz otoka Korčula, kjer trenutno živi. Gasilcem je v prisrčnem nagovoru izrekel veliko lepih misli in uspešnega dela tudi v prihodnjem obdobju. Predsednik društva Simon Fonda se je ob tej priložnosti zahvalil občini Sežana in KS Lokev za pomoč pri namestitvi avtomatske rampe in ureditvi interventnih poti, ter parkirnih boksev v okolici gasilskega doma, ki bodo v prihodnosti povečali varnost  obiskovalcev na tem območju.  Za celostno predstavitev so  gasilci PGD Lokev prav za to priložnost izdelali zanimiv zračni posnetek okolice gasilskega doma v Lokvi. 

V uredništvu spletne strani KS Lokev bomo izpostavili še posebno pohvalo mestnemu svetniku Sebastjanu Hreščaku ( popularni Seba je tudi sam dolgoletni gasilec) , ki je po svojih močeh prispeval, da je bil projekt nakupa in namestitve rampe tako hitro realiziran.

Ob praznovanju 20 obletnice postavitve temeljnega kamna novega gasilskega doma v Lokvi se z prisrčnimi pozdravi in voščili pridružujemo tudi v Svetu KS Lokev.

Reportažo zapisal: Robert Müllner

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja