Spoštovani krajani KS Lokev

Obveščamo vas, da zaradi pojava koronavirosa Covid 19, ter na podlagi obveznih navodil NIJZ in občine Sežana s strani KS Lokev v letu 2020 ne bo organiziranega praznovanja Opasila.

Obrazložitev:

Čeprav je minilo že veliko časa od prvega pojava virusa Covid 19 pri nas, se iz dneva v dan vedno bolj zdi, da zadeva še zdaleč ni zaključena. Tako v naši lepi Sloveniji, kot skoraj povsod po svetu nas dan za dnem bombardirajo z novicami o številu obolelih in mrtvih in povsod je zadeva enaka. Obstajajo » strokovnjaki«, ki pravijo, da gre pri vsem tem za eno veliko potegavščino  in imaš tiste druge »strokovnjake«, ki bi nas pod krinko izrednih razmer najraje vse skupaj dali pod ključ do dneva, ko bo nekdo naredil čudežno cepivo. In pri tej zadevi zahtevajo od nas, da smo potrpežljivi in mirni, kot da se ni nič zgodilo. Priznati morate, da je takšno stanje zelo stresno.  Na našo srečo nam vsi zgoraj našteti »strokovnjaki« z virusom vred vsaj spomine ne morejo vzeti, tako da se v teh težkih časih z veseljem spomnimo lepih reči, ki so se nam v preteklosti zgodile.

In ker bi čez teden  dni moral biti organiziran osrednji vaški praznik mi ne preostane nič drugega, da se spomnim tistih lepih trenutkov, ko smo v letu 2019 kot organizatorji dogodka spravili krajane KS Lokev in ostale naključne obiskovalce na noge. Samo v soboto nas je skozi pester program obiskalo več kot 1000 obiskovalcev in imeli so kaj videti.  

Letos zaradi zaostrenih razmer in priporočil NIJZ, ter Občine Sežana organizirane prireditve ne-bo. V KS Lokev smo bili prisiljeni  spoštovati priporočila stroke, zato je bila  odločitev soglasno sprejeta.

V upanju, da se bodo v prihodnjem letu stvari normalizirale vas v imenu  KS Lokev  prav lepo pozdravljamo in vam zaželimo ob praznovanju Svetega  Mihaela  en  lep praznični dan.  

                                                                                    Člani Sveta KS Lokev

Reportažo zapisal: Robert Müllner

—————————————————————————————————————–

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja