Spoštovane krajanke in krajani KS Lokev

Leto 2020 se nezadržno bliža h koncu in ob teh priložnostih se spodobi, da se krajanom skupnosti predstavi kratek pregled opravljenega dela.

Delo KS Lokev je bilo podrejeno zastavljenim ciljem, ki so v veliki meri temeljili na predlogih Zbora krajanov 2019. Kljub polletni občinski prepovedi porabe sredstev, ki so namenjene delovanju krajevnih skupnosti smo uspeli realizirati začrtan plan dela. Pred nami je v zaključni fazi izgradnja avtobusnega postajališča v spodnji vasi, ter namestitev lovilnega jaška za lovljenje meteornih voda za kulturnim domom, nabavljeno je bilo večje število novih uličnih svetilk, kupili smo prepotrebno ozvočenje za potrebe prireditev. S svojim prispevkom bomo pomagali pri projektu zagotavljanja varnosti na območju gasilskega doma, uredili smo pomanjkljivo dokumentacije požarnega reda v kulturnem domu, postavljena sta bila tudi oba nova defibliratorja. Poleg vseh ostalih obveznosti z rednim vzdrževanjem cest in zelenih površin smo v letošnjem letu uspeli tudi z postopkom uvrstitve  novega ekološkega otoka za zaselek Prelože, aktivno sodelujemo pri zasnovi novega krožišča in pokopališča, nove transformatorske postaje v centru vasi in še bi lahko naštevali. Kot ste gotovo opazili je v mesecu decembru praznično okrašen center vasi z vsemi vpadnicami. Skratka, dela nam ne bo zmanjkalo in tako je tudi prav.

Naša pričakovanja bodo tudi v letu 2021 ostala velika, zato od občine Sežana pričakujemo začetek nekaterih planiranih projektov, kot so izgradnje krožišča pri pokopališču, realizacijo projekta nove transformatorske postaje v centru vasi, izgradnjo novih ekoloških otokov v KS Lokev, razširitev pokopališča. Ob tej priložnosti pozivamo župana občine Sežana, da vsem KS občine Sežana po dveh skrčenih proračunih vrne višino sredstev, ki so namenjene za delovanje le teh na raven proračunov pred letom 2019.

V Svetu KS Lokev srčno upamo, da nam bo leto 2021 prineslo lepšo prihodnost, ter da bo pojav virusa le bežen spomin na nekaj slabega, kar se nam je pripetilo v življenju.

Vsem krajankam in krajanom naše skupnosti želimo v novem letu veliko zdravja in sreče.

Lep pozdrav

Člani Sveta KS Lokev

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja