ZADEVA: Ukrep 72  Aktivnosti v času pustnega obdobja

V kontaktih s krajevnimi skupnostmi, vaškimi skupnostmi, kulturnimi in turističnimi društvi, društvi, ki ohranjajo tradicionalne običaje in vsemi združenji postopajte v skladu z ukrepi izdanimi na podlagi aktiviranega državnega načrta, razglašeno pandemijo ter objavljenimi odloki v UL RS, ki se nanašajo na preprečitev širjenja SARS-CoV-2, omejitve druženj, prepovedi prireditev in pretoka med občinski mejami.

Pustne običaje ohranjamo na področju naše regije v številnih vaseh, krajih, zaselkih in mestih. Pojavljajo se pustne skupine, ki iščejo svojo tradicijo v pustnih šegah svojih prednikov, oživljajo pustno tradicijo s skrbjo, da izročilo prednikov ne gre v pozabo.

Pri obiskih po domovih prihaja do možnosti prenosa virusa Covid-19.

Prosim vas, da ob pomoči strokovnih služb vaše občine, KS, na področju vaše občine in vaških poverjenikov obvestite javnost, evidentirana društva, ki gojijo tovrstne tradicije in morebitne poznane organizirane skupine, da v letošnjem letu opustijo vse svoje aktivnosti in s tem pripomorejo k ohranjanju lastnega zdravja in zdravja občanov.

Zavedamo se, da je izvajanje omejitev težko nadzirati, vendar zaradi trenutne dobre epidemiološke slike regije izvedite maksimalni napor pri izvajanju zgoraj navedenega ukrepa.

Skupaj bomo skušali omejiti  možnost prenosa virusa Covid-19.

Le tako bomo pripomogli k počasnemu vračanju v tokove življenja brez Covid-19.

Hvala za vaš trud. V  slovenskem prostoru dosegamo najboljše epidemiološke rezultate. Zavedam se, da brez vašega neizmernega dela ob tesni podpori aktivnosti in pozitivnosti, ki jo vnašajo vaše županje in župani, tega rezultata ne bi dosegli.

Sandi Curk

poveljnik CZ za Notranjsko

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja