Ideja o obnovitvi športnega igrišča za kulturnim domom v Lokvi je nastala iz čiste potrebe, saj na dotrajanem igrišču  ni bilo mogoče izvajati kakovostnih  športnih dejavnosti. Z ureditvijo športnega parka Galeb Lokev, ki je  dobilo ime po lokalnemu nogometnemu klubu iz konca 70-ih let smo pridobili igrišče za igranje nogometa, košarke, odbojke in med dvema ognjema, prostor na severni strani igrišča  pa je namenjen ljubiteljem namiznega tenisa in badmintona. Vsa igrišča so primerno označena, oba prostora pa sta  ograjena z zaščitno ograjo in lovilnimi mrežami. Na območju športnega parka so postavljene klopi in koš za ločeno zbiranje odpadkov,  igrišča pa so dobila novo asfaltno podlago. Tudi sam vhod v športni park je ustrezno ograjen. Sicer pa je nov športni park odprtega tipa tako, da ga lahko uporablja vsak. V KS Lokev smo se projekta lotili po fazah, velika večina projekta je financirana iz lastnih sredstev, nekaj manjkajočih sredstev pa so prispevali naši krajani, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Pred samim začetkom je bilo najprej potrebno urediti problem odvajanja meteornih voda. Zaradi odtekanja vode in drobnega peska je igrišče ob vsakem večjem deževju na neravni in obrabljeni asfaltni podlagi postalo neuporabno. Prav s tem namenom so bili narejeni odtočni kanali. Na samih igralnih površinah je bilo potrebno zamenjati športno opremo.  

Kljub dejstvu, da so se v preteklosti nekatere poletne rekreativne aktivnosti umaknile na parcelo poleg gasilskega doma smo v KS Lokev ocenili, da se investicija v športno igrišče, ki leži v samem centru vasi izplača iz več razlogov. Sama lokacija objekta pokriva tako vas Lokev, kot naselje Prelože. Dotrajano igrišče poleg kulturnega doma nam prav gotovo ni bilo v ponos, tako da smo z obnovitvijo objekta pridobili tudi na lepšem izgledu vasi. Športne površine lahko po novem koristi podružnična šola, kot tudi podružnični vrtec  Lokev, ki nima ustreznega prostora za tovrstne aktivnosti.  Z ureditvijo športnega parka in v sodelovanju z lokalnimi ponudniki turističnih kapacitet se nam ponuja  možnost izvajanja športnega turizma, saj je lokacija KS Lokev idealna za izvajanja predsezonskih priprav različnih klubov.

Slika igrišča pred obnovo
Slika igrišča po obnovi

Za konec naše tokratne reportaže pa še kratka zahvala županu občine Sežana g. Davidu Škabarju za odobritev potrebnih soglasij in podporo samemu projektu.

Reportažo pripravil

Robert Müllner

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja