Letošnji december je bil za vaščane vasi Lokev in Prelože še posebej prazničen. Na pobudo staršev otrok, ter v sodelovanju z KS Lokev je bilo v ta namen organizirano več dogodkov, ki so popestrili dogajanje v vasi. Najprej je bila organizirana otroška delavnica, na kateri so otroci iz različnih materialov izdelovali božično novoletne okraske. S svojimi izdelki so okrasili dvorano kulturnega doma in jelko pred domom. V petek, 01.12.2017 je bilo organizirano krašenje jelke pred kulturnim domom. Dogodek se je nadaljeval z večernim pohodom po vasi Lokev. Udeleženci pohoda so obiskali dom deklice s posebnimi potrebami Isabel, ji zapeli nekaj božičnih pesmi in ji izročili skromno darilo.

Osrednji decembrski dogodek se je odvijal v soboto, 23.12.2017, ko je bila organizirana zaključna božično novoletna prireditev. Dvorana KS Lokev je bila do zadnjega kotička napolnjena. Na prireditvi so nastopali Sara Čok in Valentina Grk Kastelic na klavirju, otroci OŠ Srečka Kosovela podružnica Lokev, moški pevski zbor Tabor Lokev, družinsko gledališče Kolenc s predstavo za otroke »Nagajivi ledeni škrat Polde« in posebni gost prireditve »Dedek Mraz«. V otvoritvenem govoru je vaščane in povabljene goste pozdravil predsednik KS Lokev Dušan Ban. Prireditev je spretno povezovala Katja Murn.

Po končani prireditvi je med obiskovalci prevladalo enotno mnenje, da tovrstni dogodki povezujejo prebivalce obeh vasi in da bi jih bilo potrebno v prihodnosti ponoviti.

Reportažo zapisal: Robert Müllner

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja