Spoštovani,

obveščamo Vas, da je zaradi poslabšanja epidemiološke situacije, Vlada RS na včerajšnji dopisni seji na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih razglasila epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju celotne države. Razglasitev velja od danes, 19. oktobra 2020.

Posledično je bil z današnjim dnem aktiviran Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh. Na podlagi razglasitve je bil aktiviran tudi občinski načrt zaščite in reševanja, ki ga je 30.9.2020 sprejel župan Občine Sežana in je dostopen na http://www.sezana.si/podrocje.aspx?id=696. Aktiviranje načrta pomeni, da poleg rednih zdravstvenih in drugih služb pri obvladovanju epidemije sodelujejo tudi sile in sredstva za zaščito, reševanje in pomoč.

Zaradi aktiviranja Civilne zaščite, se je župan Občine Sežana David Škabar danes sestal s poveljnikom CZ Občine Sežana Simonom Hlačarjem, njegovim namestnikom Gregorjem Ebertom in strokovnimi službami občinske uprave. Sestanek je bil namenjen usklajevanju nadaljnjih aktivnosti in ukrepov pristojnih organov. Sprejeta je bila odločitev za delovanje občinskega štaba CZ v operativni sestavi z vključevanjem ostalih članov po potrebi.

Glede na uradne podatke o številu okuženih se v Sloveniji soočamo z drugim valom epidemije. Gre za hitro in eksponentno širjenje okužb med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Občane zato pozivamo, da še naprej upoštevajo ukrepe, navodila in priporočila pristojnih institucij in s svojim odgovornim ravnanjem prispevajo k zajezitvi bolezni. 

Za dodatna vprašanja oziroma informacije smo Vam na voljo.

Prijazno Vas pozdravljamo. Ostanite zdravi!

mag. Mateja Grzetič Žerjal

OBČINA SEŽANA

Partizanska cesta 4, 6210 Sežana

KABINET ŽUPANA
Odnosi z javnostmi, promocija, prireditve,
delovanje krajevnih skupnosti
ter regionalno in čezmejno sodelovanje

T: 00386 5 73 10 139
F: 00386 5 73 10 123
MT: 00386 51 320 801
www.sezana.si

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja