Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej

https://www.visitkras.info/nacrtuj-obisk/dogodki/zivljenje-na-krasu-in-v-brkinih-se-vrti-naprej

Izvedba decembrskih prazničnih prireditev zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, ne bo mogoča, zato so občine Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Miren – Kostanjevica in Sežana podprle pobudo skupine občanov, da se Kras in Brkini povežejo na drugačen, poseben, a enoten način z okrasitvijo koles z lučkami in s sloganom »Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej«.

 

Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega, zato s pobudo Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej posameznike in organizacije pozivamo k enotni okrasitvi.

 

Okrašeno kolo ali del kolesa razstavite v izložbi, v pisarni, na delovišču ali pa doma, na balkonu, terasi, domačem dvorišču… Kolo, ki ga uporabite za okrasitev, je lahko staro, obrabljeno, leseno, majhno, otroško, lahko je tudi del kolesa ali pa kolo kot del starega voza. Izbira kolesa in njegova okrasitev je prepuščena vaši ustvarjalnosti.

 

Želimo ohranjati vero v svetlo prihodnost in spodbujati optimizem, saj se kljub trenutnim neprijetnim razmeram in ukrepom, kolesje časa vrti naprej. Obenem se s pobudo spomnimo uspehov naših izjemnih kolesarjev v tem letu. Izpostavljamo povezovanje tako organizacij kot posameznikov ter neizmerne možnosti kolesarjenja, gibanja in priložnosti za številne obiskovalce, ki sicer danes (še) ne morejo k nam, lahko pa ozavestijo priložnosti naše destinacije – Kras in Brkini.

 

Da bi bila akcija bolj praznična, smo v poziv vključili nagradni natečaj. Ob tej priložnosti bomo nagradili 10 izvirnih okrasitev na Krasu in v Brkinih, za katere so vključene občine pripravile posebna presenečenja v vrednosti 40 EUR za posamezno nagrado. Fotografijo okrasitve kolesa pošljite na elektronski naslov: enotnaokrasitev@gmail.com, do nedelje, 20. decembra 2020. Za dodatne informacije v zvezi s pošiljanjem fotografij lahko pokličete na telefonsko številko: 041 653 401. Za posamezno okrasitev pošljite le eno fotografijo z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, kraj, poštno številko in telefonsko številko. S pošiljanjem se smatra, da avtor dovoljuje uporabo fotografije za namene projekta ter promocije Krasa in Brkinov tudi v prihodnje. Pravico do uporabe fotografij pridobi ORA Krasa in Brkinov d.o.o. Komisija v sestavi Tjaša Brajdih, Alan Kosmač in Marko Pleterski bo prispele fotografije pregledala, izbrala 10 najbolj izvirnih okrasitev in si jih ogledala ter jih fotografirala na terenu. Razglasitev nagrajencev bo v četrtek, 30. decembra 2020, nagrade pa bodo podeljene po novoletnih praznikih.

Pogoji sodelovanja in navodila nagradnega natečaja so dostopni tukaj

 

Vsak posameznik lahko v teh neprijetnih časih prispeva košček pozitivne naravnanosti! Vabimo vas, da se pridružite in z nami zavrtite kolo Krasa in Brkinov. Veseli bomo vašega pozitivnega odziva, saj želimo s sodelovanjem in povezovanjem prispevati k promociji našega območja ter obuditi vero v svetlo prihodnost, ki nas zagotovo še čaka.

 

Podpora skupnim prizadevanjem je poleg okrasitve kolesa mogoča tudi z namestitvijo foto okvirja »Življenje se vrti naprej«, ki ga lahko dodate svoji fotografiji na FB profilu.

 

Naj bodo prazniki le obsijani z lučkami upanja. Življenje se vendarle vrti naprej!

 

 

Kontakt:

 

Vizitka ORA

Valerija mob. tel.

 

 

Sodelujoči partnerji pri projektu:

 • Občina Sežana
 • Občina Divača
 • Občina Hrpelje-Kozina
 • Občina Komen
 • Občina Miren Kostanjevica
 • ORA Krasa in Brkinov d.o.o.
 • Befine-Pro d.o.o. , Tina Jančigaj Ausec, idejna in programska zasnova
 • Kosovelov dom Sežana, Nina Ukmar, programska zasnova
 • Slonček d.o.o., Špela Bajnoci Albreht, programska zasnova, informativna točka
 • Andrej Bandelj s.p., turistično vodenje, video produkcija
 • Tjaša Brajdih, fotografija in grafično oblikovanje, članica komisije
 • Alan Kosmač s.p. , fotografija, član komisije
 • Marko Pleterski, fotografija, član komisije

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja