Na Podružnični šoli Lokev je bilo spomladi zelo delovno in razgibano.

Ob 117. obletnici Kosovelovega rojstva so praznovali dan šole. Takrat so zaključili s projektom matične šole »Objemimo svet s koraki«. Skupaj z učenci in učitelji matične šole so prehodili obseg Zemlje (40 075 km) in še počez pot od južnega do severnega pola (40 007 km). Za zaključek tega projekta so na igrišču s tekom simbolično obkrožili Zemljo in prebrali lepe misli, katere so bile izobešene okoli matične šole.

V marcu so starše razveselili s prireditvijo na daljavo »Ko objamem tebe, objamem ves svet«.  Učenci so deklamirali, zaigrali, zapeli Kosovelove pesmi in objeli starše z lepimi mislimi.

Maja so izvedli športni dan, pohod proti Vilenici. Občudovali so kraško naravno in kulturno dediščino: Veliko steno, spodmol Rupa, Tuplo jamo in pastirske hiške. Odpeljali so se tudi na ekskurzijo v ljubljanski živalski vrt, kjer so videli medvede, leve, opice, rise, volčje mladiče, zebre, žirafe, slona in še in še. Obisk živalskega vrta je bil za učence pravo doživetje.

Celo šolsko leto so bili na podružnici dobrodelni. Zbirali so zamaške za Palčico Pomagalčico, zvezke za otroke iz socialno ogroženih družin (Karitas), star papir za šolski sklad in sprejeli Deželaka junaka ter mu predali denarne prispevke za otroke, ki še niso bili na morju.

Junija se je nekaj učencev s svojimi starši in učiteljico udeležilo Kamentona. S pomočjo mentorjev so pomagali zidati suhi zid ob krožišču v Divači.

Šolsko leto so zaključili s prireditvijo za starše in obeležili 30-letnico samostojne Republike Slovenije. S petjem, plesom, deklamacijami, igranjem na instrumente in dramatizacijo so se poklonili svoji državi, ji čestitali in zaželeli vse dobro.

Kljub posebnemu šolskemu letu, delu na daljavo zaradi pandemije koronavirusa, so na podružnici Lokev izpeljali vse načrtovane dejavnosti in uspešno zaključili šolsko leto.

Zahvala gre tudi staršem, ki so pomagali svojim otrokom v času pouka na daljavo.

Sedaj si vsi skupaj: starši, učenci in učiteljice želijo le, da bi se jeseni ponovno srečali v šoli in sedli v šolske klopi.

 

Aktiv učiteljic Podružnične šole Lokev

Fotografija: Arhiv PŠ Lokev

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja