Spoštovani

V soboto, 21.04.2024 je na celotnem območju občine Sežana potekala velika čistilna akcija. Tudi v KS Lokev smo zavihali rokave in s pomočjo domačih društev in posameznikov počistili območje vasi Lokev in Prelože.  Zbor udeležencev akcije je bil pri gasilskem domu v Lokvi, kjer smo se razdelili po skupinah, razdelili rokavice in vrečke za smeti, ter določili koordinatorje. Člani PDG Lokev so s pomočjo  staršev  začeli s čiščenjem parcele pri gasilskem domu, ter traso centralnega dela vasi Lokev,  mladinci in mladinke iz MDLP južno traso v smeri proti centru vasi Lokev, skupinica zbrana okoli koordinatorke Lidije severno traso v smeri centra vasi Lokev. Člani jamarskega društva Vilenica pa parcele okoli naše kraške lepotice, jame Vilenice. Ekipa prostovoljcev  je s  pomočjo častnega občana občine Sežana Srečka Rožeta čistila  parcele okoli vasi Prelože.   Zbirni center za odvoz odpadkov je bil za letošnjo rabuto predviden na lokaciji centralnega ekološkega otoka v centru vasi Lokev. Za organizirano pobiranje vrečk z odpadki je s svojim traktorjem in prikolico poskrbel Klemen, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Akcija se je začela ob 09.00 in končala ob 12.00. Sledil je družabni del prireditve s tekmo v malem nogometu, za vse udeležence čistilne akcije je bil pripravljen golaž z polento. Za pripravo družabnega dela čistilne akcije so poskrbeli člani Moto kluba Gad Lokev. Da je bil delovni naboj in železna volja na najvišjem možnem nivoji dokazuje tudi dejstvo, da je skupinica najmlajših ( Ark, Jakob…) s pomočjo neutrudljive Veronike, takole mimogrede uredila tudi zelenice okoli športnega parka Galeb Lokev. Letošnje čistilne akcije se je udeležilo več kot  60 posameznikov, v  dobrih treh urah je bilo nabrano cca 65 vrečk odpadkov, oziroma za en smetarski kamion materiala.  

Zavedanje, da hočemo živeti v čistem in urejenem okolju je v naši skupnosti in v občini Sežana še vedno na zelo visoki ravni, kar nas zelo veseli. 

Za konec reportaže še posebna zahvala podjetju Komunala Sežana za odzivnost in pravočasen odvoz zbranih odpadkov, ter  županu Andreju in podžupanji Vanji z ožjo občinsko ekipo za nenapovedan obisk naše skupnosti.

Reportažo zapisal: Robert Müllner

Fotografije: viber image

Share and Enjoy !

0Shares
0 0