Pršutarna Lokev na Krasu, ki smo jo preimenovali v pršutarno s’krasa velja za najstarejšo pršutarno na slovenskem Krasu.

Že stoletja so na tem skopo poraščenem svetu v neposredni bližini Lipice, kmetje v začetku novembra po tradicionalnih metodah  pripravljali kraške mesne specialitete. Ugodno kraško podnebje je v petdesetih letih prejšnjega stoletja, prva izkoristila Emona-mesna industrija Zalog, ki je pričela s proizvodnjo kraškega pršuta.

Za sušenje pršuta so takrat koristili kašče po okoliških vaseh. Tradicija proizvodnje kraških mesnin se je prenašala iz roda v rod po tradicionalnih receptih naših nonotov.

Ohranjamo tradicijo

V pršutarni Lokev na Krasu, ki smo jo povečali z nakupom nekdanje Mipove pršutarne Kobjeglava, ohranjamo tradicijo v sodobnem ritmu življenja in z naravnimi načini predelave kraških mesnin. Skrbimo za ravnovesje med tradicijo, naravo in napredkom. Naše izkušnje in tradicija domačinov so prerasle v mojstrstvo pršutarstva.

Omogočati zdravo in kakovostno življenje s ponudbo pristnih naravnih proizvodov brez umetnih dodatkov je vizija, ki sledi domačim uporabnikom in ponese glas o naši tradiciji tudi preko meja.

Izdelki Pršutarne Lokev na Krasu so naravni, brez umetnih dodatkov in soljeni samo z morsko soljo Piranskih solin. Prepričajte se v poln okus in mamljiv vonj kraških dobrot Pršutarne Lokev na Krasu.

Več na: https://prsutarna-skrasa.si/o-nas-2/prsutarna-lokev-na-krasu-1/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja